Pages

27 Apr 2009

Malo novog, malo starog - dopunjena verzija :)

Hvala svima na dosadašnjim komentarima.

Hajde da dam i neka objašnjenja, pričice uz sličice. Da znate šta to gledate.

St. Petersburg ogrlica koju sam završila prošle godine, ali je bila obična, prazna i neugledna. Do sada je čekala na odgovarajući ukras - ovu suzu koja je sasvim slučajno i sasvim spontano nastala, ali se zato odlično uklopila. Zato što su osnovne perle tamne voli da se pretvara da je crna, ali verujem da se na slici na akvarijumu ipak vidi da je ljubičasta. Dobila je ima po jednom od omiljenih bendova mog brata, ali šta da radim kada se takvo ime prosto samo nameće - Deep Purple.

Jedan tebi, jedan meni. Drugarica je dobila svoj prsten od hematita, a ja sam uzela da napravim jedan za sebe. Mada ga možda i ne zadržim. Za razliku od njenog, ovaj je na crnoj osnovi.


Zeleno, volim te zeleno. Nefrit (centralni kamen), aventurin i ,ahovinasti ahat.


Znate one starinske balkone od kovanog gvožđa? Mene je ova ogrlica baš podsetila na njih.


Još malo resa. Ovo je treća, a četvrta je pri kraju. Ova jeste crna, ali ima one sitne ljubičaste perlice koje se prelivaju na plavu, zelenu i bronzanu.

To su bile nove stvari. Ovo je stara, ali poboljšana ogrlica. Originalna je bila na svili koja se vremenom razvukla tako da sam je prenizala na čvršću nit i dodala joj još jednu "lepezu". Minđuše se uklapaju.

4 comments:

  1. Tebe nema bas dugo ovde, pa kada se pojavis... prosto ne znam gde da gledam...

    :)

    ReplyDelete
  2. Fantastično! Svaka ti čast. Šta bi bilo da si tek učila negde :D

    ReplyDelete
  3. Hvala, hvala, hvala :blush:

    ReplyDelete