Pages

14 May 2009

Nešto novo i preporuka

Pre dve nedelje sam napokon nabavila okrugla klješta tako da sama mogu da pravim iglice i alkice za nakit, udice za minđuše i, što je još važnije, kopče kakve inače ne mogu ovde da nabavim. Meni najveći problem predstavlja nalaženje odgovarajućih zakački za narukvice. Do sada sam se snalazila tako što sam stavljala dugme/perlu sa jedne strane i omčicu sa druge, ali takav način kopčanja mi ponekada ne uliva dovoljno sigurnosti jer se stalno plašim da će se, bez obzira na to koliko puta prošla kroz perlice, ta omčica otkinuti. Dosta dugo imam pristojnu zalihu milimetarske aluminijumske žice koja je dušu dala za pravljenje zakački, ali nisam imala odgovarajući alat. Sada napokon mogu sama da napravim zadovoljavajuće kukice za narukvice koje mogu da zakopčam i levom rukom (desnoruka sam).

Nekako u to vreme je i Milica Bubanja postavila na svoj blog tekst o pravljenju metalnih delova za nakit. Hvala joj. Svakako vredi pogledati one linkove koje je postavila.

I tako je Pre svitanja dobila svoju S kopču. Hvala i Casperu koji će mi sve one kukice koje sam napravila izlupati da malo očvrsnu. Pogledajte i njegove radove. Mada nije nakit u pitanju, zaista mu treba posvetiti pažnju.

A sada prelazim na nove radove.

Sa desne strane je Pluton, sa leve je Had. Skoro su potpuno isti, Had je malo duži, veći i zato su te minđuše dobile ime po starijem božanstvu.

Isti model, druge boje. Ovog puta inspirisane igricom Heroes of Might and Magic odnosno zlatnim i zelenim zmajevima.

A za ovaj prsten delimičnu odgovornost snosi moja mila end draga majka koja mi je kupila mešavinu crvenih perlica od kojih je polovina u obliku cveta. Raznih cvetova. Ovi su dušu dali da napravim bašticu koja neće uvenuti.

2 comments:

 1. Bas mi je drago sto si ostvarila svoju zamisao... i sto si pronasla alat...
  Zelim ti jos puno uspesnih ideja i realizacija!

  Pozdrav,
  B.

  ReplyDelete
 2. Hvala. I meni je drago što ne moram više da se zlopatim sa običnim rundcanglama i špiccanglama. Nego se plašim da ću se prešaltovati na žicu :)

  ReplyDelete