Pages

17 Dec 2008

Držači za nakit

Nena je ljubazno sa nama podelila ideje kako da napravimo jednostavne držače za narukvice, a ja sam uspela da nađem nekoliko veoma zanimljivih i korisnih linkova koji objašnjavaju kako sami da napravimo biste za ogrlice i držače za minđuše.

Najjednostavnija bista za ogrlice koju sam našla je ova. Lako se pravi, a dobro izgleda. Treba vam samo neki čvršći karton i nešto čime ćete taj karton presvući. Do sada sam napravila četiri ovakve biste - dve presvučene sunđerom i crvenom đavoljom kožom, jednu oblepljenu crnim tapetom i jednu koju sam presvukla samo prljavo-belim strečom (Rese rese rese). Pokazalo se da je sasvim svejedno da li sam stavila sunđer ili ne. Jedino je crna nezgodna za fotografisanje nakita jer je tapet gladak i dosta odbija svetlost.

Zatim je tu ova mogućnost. Meni se nije dopala i ne verujem da bi mi vršila posao jer ova prethodna bista mi ostavlja mogućnost i da zakačim minđuše na nju dok sa ovom to ne bih mogla.

Pošto su obe ove biste predviđene za klasične ogrlice koje su oslonjene na ramena, a ne na vrat, pojavio se problem kako da izložim svoje davilice. Jednostavno rešenje. Iscrtajte krug poluprečnika od barem deset santimetara na hameru. Isecite, prosecite jedan poluprečnik do sredine ili isecite čak celu krišku tog kruga i resto smotajte u kupu. Možete zalepiti ili zaheftati krajeve. Ja sam svoju zakačila samo spajalicom jer tako mogu da menjam obim osnove.

Najnovija Moulin rouge ogrlica je slikana na takvoj kupi, a za azurne talase sam joj smanjila obim tako da mogu da stavim i narukvicu.

Bila mi je simpatična ideja da se slike filmskih diva uvećaju, odštampaju i zalepe na čvrst karton. Zamislite Odri Hepbern kako nosi vaš komad nakita. Šta je sve autor uradio možete videti ovde.

Neko se setio i veoma jednostavnog načina da od stare kutije napravi držač za ogrlice. Meni ne odgovara, ali možda nekome drugome hoće.

Što se minđuša tiče, naišla sam na nekoliko zanimljivih sajtova/predloga i još nisam sasvim sigurna šta ću od toga da napravim za sebe.

Prva ideja je prilično jednostavna - uzmete uramljenu plutanu tablu kakva se prodaje u bolje opremljenim papirnicama, pokačite po njoj one pribadače za podsetnike, a minđuše kačite na pribadače. Ako vam ne odgovara plutana pozadina, možete je presvući nečim, kao što je to učinila ova žena.

Zatim možete uzeti ram za slike i za njega prikucati ili zalepiti neku mrežu na koju ćete kačiti minđuše. Kao ovde.

Možete upotrebiti i stari držač za diskove.

Ili žičanu kantu za đubre.

No comments:

Post a Comment