Pages

16 Dec 2008

Rese, rese, rese

Inč duge cevčice. Uvrnute, uz to. Kod nas su do sada mogle da se kupe samo cevččice od 7 mm i, uz malo sreće, one od 5. Drugarica mi je iz Holandije donela 12 mm duge cevke (koje još čekaju da budu upotrebljene) i to je za mene bilo čudo neviđeno. Zamislite onda zapanjenost na mom licu kada sam videla u Svetu perli ove lepote. 25 milimetara srebrno postavljene ljubičaste lepote (imaju i 30 mm doge obične bledo zlatne i 20 mm duge uvrnute srebrno postavljene žute - slične ovima). Već sam ih zamislila kao dugačke rese koje padaju sa jednostavne osnove. Ovo je ogrlica rađena po šemi Sea grass necklace iz časopisa Beadwork. Moja je bolja zato što su rese simetrično raspoređene, a zbog veličine perli (u originalu su korišćene duplo manje) resa ima dva puta manje, ali ogrlica time uopšte nije izgubila na raskoši. Ja sam veoma zadovoljna kako je ispala.

4 comments:

 1. I trba da budeš zadovoljna, mnogo je lepa ispala!

  ReplyDelete
 2. Zbog tebe i ja postadoh zaljubljenik u perlice....sve sto uradis je prosto fantasticno!Divim ti se na idejama,strpljenju i naravno realizaciji.Bravo !!!
  Pozdrav od srca,Katarina...

  ReplyDelete
 3. ove rese bi i ja nosila...
  :)
  super su!

  ReplyDelete
 4. Ja sam happy, happy, happy :)

  Zato što se i vama sviđa :D

  Katty, ako treba svatet, pomoć, predlog, ako se ikada upustite u ovaj čarobni svet perli (jer ipak ih ima više), slobodno se javite.

  Drangulije, ma ja bih ih nosila. A nemam ništa ljubičasto :D

  ReplyDelete