Pages

14 Dec 2008

U zmajevoj koži

Letos sam želela bratovljevoj devojci da napravim narukvicu. Pošto su joj se mnogo dopale moje davilice bilo mi je jasno da ću napraviti nešto na taj fazon, a kako joj je omiljena bija zalena nisam imala problema ni da nađem odgovarajuće perle (ionako sam baš u to vreme nabavila mnogo različitih zelenih perlica). Jedini problem je bio kakve perle upotrebiti za "skelet" cele stvari. U ogricama su to fasetirane perle, ali u ovoj kombinaciji bi bile suviše svečane. I onda u Svetu perli nađem veoma zanimljive svetlo zelene staklene diskove. I to u količini koja mi odgovara :)

Dva dana rada, pokušaja i pogreški (ona ima manju ruku od mene te nisam mogla da proverim veličinu na sebi) i jedva završen rad tačno za njen rođendan. A ona se nije pojavila. Dobiće je za Novu godinu :)

Kopča se na dva zelena kristala od po 8mm.





Ovde moram da se zahvalim i Neni koja je nesebično podelila svoje ideje za stalke za nakit. U skorije vreme se nadam da ću moći da doprinesem njenom radu nekolicinom linkova ka tutorijalima za pravljenje držača za minđuše i ogrlice. Ova narukvica pozira na, verovali ili ne, rolni od toalet papira presvučenoj imitacijom brušene kože.

3 comments:

  1. joj... kako je dobro...
    + jos zelena!!!! yupi!

    ReplyDelete
  2. Svi vole zeleno :)

    Svima se sviđa narukvica. Još samo da je vlasnica dobije.

    ReplyDelete